ON STOJI IZA ATENTATA NA ROBERTA FICA! Poznati slovački književnik se šunjao, pa IZVUKAO PIŠTOLJ (FOTO)
Atentat u Slovačkoj, Foto: Printscreen/x/tarciso morais

atentat u slovačkoj

ON STOJI IZA ATENTATA NA ROBERTA FICA! Poznati slovački književnik se šunjao, pa IZVUKAO PIŠTOLJ (FOTO)

Kako saznaju slovački mediji, na premijera Slovačke pucao je Juraj Cintula

Objavljeno: 13:47h

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je u atentatu ispred zgrade vlade u Handlovu, nalazi se u teškom stanju i uskoro bi trebalo da bude operisan. Kako saznaje portal "Hospodarske novini", na Fica je pucao Juraj Cintula (71), poznati slovački pisac.

Cintula je rođen 1953. godine i jedan je od osnivača DUHA književnog kluba 2005. godine, javlja "AC24.cz". Bio je na čelu tog kluba sve do 2016. godine, izdao je tri zbirke pesama. Radio je i u jednom tržnom centru 2016. godine gde je bio zaposlen samo jedan dan jer je pretučen.

Prema nezvaničnim informacijama, pogođen je u ruke i telo. Nakon sednice vlade, izašao je u narod i u njega je pucao Juraj Cintula koji je odmah savladan i uhapšen.

Kako kažu očevici, Fico je prišao građanima nakon sednice vlade u Handlovu koji se nalazi na oko 150 kilometara od Bratislave. Nakon što su telohranitelji odvezli Fica sa lica mesta, on je prebačen u helikopter pa u bolnicu, a napadač je odmah uhapšen.

Bonus video:

01:55

ZAPAD BI SLAVIO NJEGOVU SMRT KAO SMRT DARIJE DUGINE! Analitičar o navodnoj pripremi atentata na Putina: VIDIMO NAJTVRĐI FAŠIZAM!

(Espreso / Mondo / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.